Tech-Con esettanulmány // Anyagmozgatás vákuum konvejorral

Vákuumos szállítórendszer esetén, a hagyományos mechanikus továbbítással szemben, a vákuum hatására áramló levegő segítségével juttatjuk el az anyagot egyik pontból a másikba. A legtöbb száraz, szilárd halmazállapotú, finom por vagy kisebb-nagyobb szemcseméretű anyag szállítása lehetséges. Leggyakoribb felhasználási területek az élelmiszeripar, gyógyszeripar és műanyagipar.

Ügyfelünk bodzavirágszirom és -pollen szállításhoz keresett hatékony automatizált megoldást, hogy helyettesíteni tudja a körülményes kézi anyagmozgatást.

Viszonylag rövid idő állt a rendelkezésünkre, így a Piab vákuumos szállítórendszere mellett döntöttünk, hiszen rendkívül könnyen telepíthető, valamint minimális karbantartási költség és idő jellemzi.

A megoldás:

✔️ Jelenleg három szirmozógéptől hordja el a virágszirmokat két piFLOW F konvejor. Egy konvejor két tartályt szolgál ki úgy, hogy át lehet tolni a tartályok fölött.

✔️ A leghosszabb pálya 42 m (7 m függőleges szakasszal). Az elvárt szállítási teljesítmény 500 kg/óra.

✔️ A konvejorok BVO – töltési mennyiség optimalizálás – funkcióval ellátottak.  Tekintsd meg a képeket a sikeres projektről. 

    Kérdésed van?

    Kérjük, fordulj hozzánk bizalommal az alábbi kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével:

    Elolvastam és elfogadtam az Adatvédelmi nyilatkozatot

    Érdekli, hogyan emelheti magasabb szintre a gyártását szállítórendszerek segítségével? Olvassa el a cikket: https://www.techmonitor.hu/logmonitor/anyagmozgatas/keszen-all-hogy-magasabb-szintre-emelje-gyartasat-20190704